Hírek

Már nem csak a kabriók kaphatnak vászontetőt

Az Alpine az évtizedek során számos területen bizonyult úttörőnek; mostantól a környezetvédelem is ide sorolható. A márka egyik világújdonsága jelentősen csökkentheti a sportautók szénlábnyomát.
A motorsport és a környezetvédelem hagyományosan inkább ellentétes, mintsem azonos irányba húzták az autóipart. Ennek azonban nem annyira technológiai, mint szemléletbeli oka volt, hiszen valójában az összes olyan manufaktúra a fenntarthatóság elvei mentén tevékenykedett, amelyek nem a nyers erő növelésével, hanem az adottságok optimalizálásával igyekeztek jobb eredményeket elérni. Így tett Jean Rédélé is, amikor az 1950-es évek elején módosított sebességváltóval, könnyített (előbb alumínium, később üvegszálas) karosszériával, áramvonalas idomokkal tette ütőképesebbé privát versenyautóit, hogy aztán ezeket az elveket alkalmazva 1954-ben megalapítsa az Alpine márkát, amely rövid időn belül az európai motorsport meghatározó szereplői közé emelkedett.
A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/alpine oldalon: https://carnet.hu/alpine/hirek/mar-nem-csak-a-kabriok-kaphatnak-vaszontetot
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely