Hírek

Ezért éri meg egy cégnek a flottakezelés

A megoldás a céges járműügyekre

Nem csak a nagy multicégek gépjárműpark-méretével működik jól a flottakezelési szolgáltatás, valójában a kis és a közepes vállalkozásoknak is számos előnyt nyújt. Kühne Attilával, a CarNetfleet ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a lehetőségekről.
Egy cég és munkatársai mobilitásának biztosítására a saját tulajdonú járműveknél lényegesen célszerűbb megoldások vannak, amelyek gazdaságosabbak, kímélik a cég erőforrásait és megszabadítják a munkatársakat az autózással járó nemszeretem-feladatoktól. A CarNetfleet Kft. 2018-ban jött létre a CarNet Csoport flottakezelőjeként, ennek a szolgáltatásnak azonban jóval régebbi hagyományai vannak házon belül az 1991-ben alapított Euroleasinggel, amely 2015 őszéig volt a cégcsoport része.
Kühne úr, mostanra a kiszállítások már fedezik, esetenként meg is haladják az aktuális igényeket, de az elmúlt évek az autóhiányról szóltak. Hogyan kezelték ezt a helyzetet?
2021 nyarán felismertük, hogy autóhiány várható, jóval azelőtt, hogy elkezdődött volna az ukrajnai háború, ahonnan addig az új autók legnagyobb részéhez a kábelkorbácsok érkeztek. A cég tőkeereje miatt be tudtunk rendelni több száz gépjárművet, így tavaly nem azt kellett mondanunk az érdeklődőknek, hogy két év múlva tudunk autót adni, ráadásul azt sem tudjuk, milyen áron fog megérkezni és azt sem, milyen lesz a kamatkörnyezet a finanszírozáshoz.
A személyautók vagy a haszonjárművek között volt nehezebb az ellátás?
Kisebb kompromisszumokkal, például eltérő fényezéssel, tavaly is tudtunk személyautókat biztosítani. A haszonjárművek között szélsőségesebb volt a hiány. Sok márka közös haszonjármű-családokat kínál, itt azt mondtuk, hogy ugyanolyan kapacitású és színű teherautó lesz, más az embléma az orrán, de van.
A cikk tovább folytatódik a carnetfleet.hu oldalon: https://carnetfleet.hu/friss/hirek/202-ezert-eri-meg-egy-cegnek-a-flottakezeles
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely